• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Șah: Meciul Carlsen - Kariakin pentru titlul mondial

Șah: Meciul Carlsen - Kariakin pentru titlul mondial

There are no translations available.

Marele maestru internațional Tiberiu Georgescu din România a comentat joi, pentru AGERPRES, meciul pentru titlul suprem dintre Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, care are loc la New York.

''Pînă în acest moment, Carlsen a dominat clar meciul. Doar o minune a făcut ca scorul să fie încă 2-2. Partidele 3 și 4 au semănat. În ambele Carlsen a avut avantaj mare (poate chiar decisiv), dar nu a reușit să îl concretizeze'', a declarat Tiberiu Georgescu.

În continuare, el a menționat: ''Kariakin a dovedit o tenacitate fantastică în final, jos pălăria pentru el. Cu toate acestea, un lucru este clar: pînă acum s-a jucat doar în jumătatea de teren a lui Kariakin''.

Miercuri, 16 noiembrie, a fost programată a doua zi de pauză.

Meciul va fi reluat joi, 17 noiembrie, cu partida nr. 5, în care campionul mondial va avea avantajul de debut al pieselor albe.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat cîștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.