• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ne-au păcălit și s-au păcălit. Despre onoare nu vorbim

Ne-au păcălit și s-au păcălit. Despre onoare nu vorbim

There are no translations available.

Halterofilii moldoveni Cristina Iovu (53 kg) și Anatol Cîrîcu (94 kg), medaliați cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), au fost obligați ieri de Comitetul Internațional Olimpic să returneze distincțiile, relatează MOLDPRES.

Ei figurează în lista celor 12 sportivi proaspăt suspendați din activitate și obligați să întoarcă distincțiile și diplomele oferite. Decizia intră în vigoare imediat iar controlul asupra îndeplinirii revine Comitetului Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Conform rezultatelor controlului antidoping efectuat ambii au folosit preparatul interzis turinabol.

Date suplimentare despre încălcarea comisă pot fi aflate la telefonul  pe email-ul:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ,  website-ul www.olympic.org sau www.youtube.com/iocmedia.

Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu au primit de la stat pentru medalii cîte 80 mii de euro.

Cristina Iovu a decis în 2012, la puțin timp după încheierea Jocurilor Olimpice, să apere culorile sportive ale Azerbaidjanului. În 2013 a fost suspendată pe un termen de doi ani pentru dopaj. În prezent reprezintă România.

Anatol Cîrîcu a fost depistat pozitiv în 2015 la controlul antidoping și este în prezent suspendat pe opt ani.

Canotorul naturalizat Serghei Tarnovschi, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este suspendat provizoriu pentru dopaj. Federația Internațională va lua o decizie definitivă în cazul său pe 27 noiembrie.