• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Andy Murray, cel mai bun la Turneul Campionilor, ediţia 2016

Andy Murray, cel mai bun la Turneul Campionilor, ediţia 2016

There are no translations available.

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, liderul clasamentului ATP, a cîştigat Turneul Campionilor după ce l-a învins, duminică, în finală, pe Novak Djokovic (2 ATP, Serbia), fostul lider mondial, scor 6-3, 6-4, şi îşi va menţine prima poziţie ATP până la finalul anului.

Partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 44 de minute. În primul set, cei doi au mers cap la cap cu serviciul pînă în game-ul opt, cînd Murray a cîştigat pentru prima dată pe serviciul adversarului şi s-a distanţat la 5-3, pentru ca mai apoi să servească pentru cîştigarea primului set. În final, tenismanul britanic şi-a adjudecat primul act, scor 6-3, în 47 de minute.

Actul secund a început în forţă, cu break din partea lui Andy Murray, care mai apoi a luat un avans considerabil pe tabelă: 4-1, cu două break-uri în faţă. Novak Djokovic a cîştigat şi el pe serviciul adversarului în game-ul următor, însă nu a fost suficient pentru a putea reveni. De atunci, cei doi sportivi au mers cap la cap cu serviciul pînă la final, cînd Murray şi-a trecut în cont şi setul doi, scor 6-4, în 57 de minute.

Astfel, Andy Murray întrerupe seria de victorii consecutive a lui Djokovic la Turneul Campionilor, sportivul sîrb cîştigând ultimele patru ediţii. Turneul organizat la Londra, în perioada 13-20 noiembrie, este dotat cu premii în valoare totală de 7.500.000 de dolari.