• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Republica Moldova a împărțit locurile 5-6 în lume la cazurile de dopaj

Republica Moldova a împărțit locurile 5-6 în lume la cazurile de dopaj

There are no translations available.

Republica Moldova împarte locurile 5-6 în lume la cazurile de dopaj depistate la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012, relatează MOLDPRES cu referire la kz/olympic, pressball.by, sports.md, postul de televiziune Fox Sport.

Controalele suplimentare au fost efectuate la începutul anului curent de Comitetul Internațional Olimpic(CIO)  și Agenția Mondială Antidoping (WADA). În total au fost supuse testelor peste o mie de probe. 98 dintre ele s-au dovedit a fi pozitive. 49 aparțin premianților Jocurilor Olimpice din 2008 și 2012.

În total în lista făcută publică de postul de televiziune Fox Sport figurează zece țări. Liderul încălcărilor înregistrate este Rusia (19 medaliați). Urmează Kazahstanul (9), Belarus (7), Ucraina (6), Armenia și Moldova (cîte 2), Azerbaidjan, Cuba, Turcia și Uzbekistan (cîte un premiant fiecare).

Reamintim că, conform deciziei CIO, Anatol Cîrîcu și Cristina Iovu, medaliați cu bronz în turneul de haltere desfășurat la Olimpiada de la Londra (2012), urmează sî întoarcă distincțiile, diplomele, iar hotărîrea definitivă referitoare la cazul de dopaj depistat la canotorul naturalizat Serghei Tarnovschi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeioro din vara anului curent, suspendat temporar, urmează să fie anunțată în timpul apropiat.