• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Andy Murray şi Angelique Kerber au fost desemnaţi jucătorii anului 2016 de către ITF

Andy Murray şi Angelique Kerber au fost desemnaţi jucătorii anului 2016 de către ITF

There are no translations available.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, marţi, că britanicul Andy Murray şi germanca Angelique Kerber au fost desemnaţi jucătorii anului 2016, o premieră pentru fiecare dintre cei doi sportivi.

Andy Murray (29 de ani) şi-a asigurat primul loc în clasamentul ATP la finalul anului, după ce l-a învins pe sîrbul Novak Djokovic în finala Turneului Campionilor de la Londra. Britanicul a cîştigat nouă titluri în 2016, inclusiv al doilea triumf al carierei la Wimbledon, şi a devenit primul jucător din istorie care are în palmares două medalii olimpice de aur la simplu (după victoria de la Rio 2016 împotriva argentinianului Juan Martin del Potro).

"Înseamnă foarte mult pentru mine să cîştig acest premiu. Am avut un an memorabil, cu Wimbledon, Jocurile Olimpice şi numărul 1 mondial pentru prima dată în carieră. În plus, şi fratele meu Jamie a avut un an fantastic", a declarat Murray pentru ITF.

Angelique Kerber (28 de ani) este prima jucătoare din Germania care primeşte distincţia ITF World Champion în ultimii 20 de ani (după Steffi Graf în 1996). Kerber a cîştigat primul său trofeu de Mare Şlem la Openul Australiei, înainte de a cîştiga Openul Statelor Unite. Totodată, germanca a cucerit argintul la JO de la Rio, dar a pierdut finala Turneului Campioanelor de la Singapore.