• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Cei mai buni șahiști moldoveni au fost omagiați

Cei mai buni șahiști moldoveni au fost omagiați

There are no translations available.

Cei mai buni șahiști moldoveni au fost omagiați ieri de federația de profil la Clubul republican de șah și joc de dame, relatează MOLDPRES.

Printre ei au figurat toți premianții campionatelor naționale la categoriile de vîrstă de la 8 pînă la 14 ani, membrii selecționatei Moldovei la șah masculin, care a avut o evoluție bună la Olimpiada Mondială din anul curent.

De premii speciale s-au învrednicit marele maestru internațional, Dumitru Svetușchin, declarat cel mai bun antrenor al anului 2016, marele maestru internațional Viorel Bologan, clasat pe locul opt la Campionatul European de șah rapid.

Paula Gîtu din Bălți a devenit posesoarea coroanei tradiționale ”Miss Șah”.

Președintele federației, Igor Dodon a declarat că va face tot posibilul ca șahul moldovenesc să obțină noi succese, să se afirme și mai plenar la turneele de pe arena internațională. ”Îi vom susține în continuare pe cei mai talentați tineri șahiști. Anul viitor se va desfășura la Chișinău turneul ”Cupa Președintelui”. El va fi organizat astfel ca să cîștige nu doar un singur șahișt, ci toți participanții”, a spus oficialul.

Festivitatea a fost dirijată de directorul Clubului republican de șah și joc de dame, Iurie Opincă. La buna ei desfășurare au contribuit și interpreții de muzică ușoară și populară Ian raiburg, Doina Arsenii.