• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Nicolae Grahmez, campion național la 19 ani

Nicolae Grahmez, campion național la 19 ani

There are no translations available.

Nicolae Grahmez în vîrstă de 19 ani a obținut ieri, la sala Centrului de pregătire a loturilor naționale Olimpia, pentru prima dată în cariera sa titlul de campion al țării (seniori) la categoria de greutate pînă la 61 de kilograme.

”Nimeni  pînă la el nu a cucerit titlul la seniori la această vîrstă. Îl voi convoca în cantonament la Chișinău cu membrii lotului național, pentru că numai așa ar putea să devină și mai bun în continuare, să progreseze”, a declarat pentru agenție, Alexandru Zubrilin, responsabil de lotul național. Tînărul performer este originar din Copceac (Comrat). El a devenit campion în lipsa liderului acestei categorii de greutate, Andrei Perpelița, care conform contractului cu un club german a absentat la turneu.

Alexandru Chirtoacă și-a adjudecat un nou titlu la categoria de greutate pînă la 57 de kilograme. Maxim Saculțan a fost cel mai bun la categoria de  65 kilograme. Premiantul Campionatului Mondial, Mihail Sava a învins la categoria de 70 kilograme. Alexandru Burcă l-a devansat în finala categoriei de pînă la 74 de kilograme pe Evgheni Nedealco, participant la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Geroghii Rîbaev a fost desemnat  învingător la categoria de 86 kilogarme, iar Dumitru Ceacusta la cea de pînă la 96 de kilogarme. Alexandru Romanov a devenit campion la categoria supergrea.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta. El este dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice, Spartachiadei popoarelor din URSS. Marele performer activează la Liceul Republican cu Profil Sportiv.