• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Veaceslav Gojan are un turneu ce-i poartă numele

Veaceslav Gojan are un turneu ce-i poartă numele

There are no translations available.

Echipa din Grimăncăuți (Briceni) a obținut cele mai multe titluri puse în joc la turneul de box ”Cupa Veaceslav Gojan”, rezervat minicadeților, încheiat ieri.

În total, ea a cîștigat 7 din cele 16 titluri disputate. ”Acest lucru, însă, nu este esențial. Important este că am desfășurat în premieră competiția respectivă, că prin ea dăm un nou imbold dezvoltării boxului și că cel mai bun pugilist moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan, are un turneu ce-i poartă numele. Toți cîștigătorii au primit diplome, medalii și trofee”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit din localitate Petru Caduc.

Cea mai mică categoria de greutate la care au concurat participanții a fost pînă la 23 de kilograme, iar cea mai mare – pînă la 62 kilograme. În concurs au participat peste 50 de pugiliști începători, inclusiv din Hîncești, Orhei, Rezina, Bălți, Grimăncăuți (R. Moldova) și Iași (România).

Veaceslav Gojan (33 de ani) este campion național de 14 ori, maestru emerit, vicecampion european în 2008 (Perm) la categoria superușoară, campion european la categoria de greutate pînă la 56 de kilograme (Ankara, 2011), posesor al distincției de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), categoria de greutate pînă la 54 de kilograme, medaliat cu argint la Cupa Mondială din 2008 (Moscova).

Performerul este membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne, în grad de maior. A fost legitimat și la clubul Germany Eagles (Germania).