• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Veaceslav Manolachi, profesor de onoare la Oxford

Veaceslav Manolachi, profesor de onoare la Oxford

There are no translations available.

Rectorului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi i-a fost acordat, în Marea Britanie, titlul ”Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”, transmite MOLDPRES.

”A fost o atmosferă solemnă, memorabilă. Am primit robă și lanț, diplomă nominală și dreptul de a deschide facultate personală on-line cu sediul Salonul Academic (Oxford, Marea Britanie). În cadrul ei urmează să fie prezentate în limba engleză materiale pe diferite teme din sport. Va trebui să studiem pe viitor mai aprofundat pe viitor această limbă în instituția noastră”, a declarat astăzi pentru agenție laureatul.

Veaceslav Manolachi activează la USEFS a 15-ea an. Este Doctor Honoris Causa al Universităților din Almaty (Kazahstan), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), București, Galați (România), Seul (Coreea de Sud), Sankt Petersburg (Rusia). În 2014 Uniunea Academică din Oxford i-a înmînat ordinul ”Nume în știință Socrates”. Distincțiile oferite constituie o premiere în istoria învățămîntului superior din țară.