• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various APSM a desfășurat tradiționalul turneu la joc de dame

APSM a desfășurat tradiționalul turneu la joc de dame

There are no translations available.

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a organizat vineri, 6 ianuarie, la Clubul republican de șah și joc de dame, tradiționalul concurs la joc de dame, consacrat sărbătorilor de iarnă, relatează MOLDPRES.

Cîștigător a devenit, ca și la ediția precedentă, președintele APSM, Eduard Ciobanu, care a totalizat 11,5 puncte din 12 posibile. Locul doi i-a revenit reporterului AIS MOLDPRES Ion Robu. Pe locul trei s-a clasat Grigore Cerneac, ziarist independent.

”Scopul turneului este să ne întîlnim la fiecare început de an pentru a ne verifica forțele, măiestria, dar și pentru a discuta, la finalul competiției, într-un cadru neformal, anumite aspecte ale dezvoltării APSM, conlucrării cu federațiile de profil, în special cele care sînt implicate în desfășurarea Olimpiadei anuale a APSM. Desigur, tangențial, abordăm și diferite aspecte ale sportului de performanță moldovenesc. Este, evident, și un prilej de relaxare”, a declarat pentru agenție Eduard Ciobanu.

Fondul de premiere al turneului a fost egal cu o mie de lei. Conform regulamentului, toți participanții beneficiază, în funcție de locurile pe care s-au clasat, de prime. Un cadou special și o primă a fost înmînată debutantului la asemenea turnee, reporterului PRO TV Chișinău, Dumitru Ciolacu.