• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot i-a cedat după mare luptă lui Carlos Berlocq

Radu Albot i-a cedat după mare luptă lui Carlos Berlocq

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot (27 de ani) i-a cedat astăzi după o luptă strînsă lui Carlos Berlocq (Argentina) în runda inaugurală a turneului de Grand Slam Australian Open de la Sydney.

Echilibrul relativ de forțe este consemnat de cele patru seturi disputate dintre care în două cîștigătorul, Carlos Berlocq, a fost desemnat la tie-break (7-4 și 10-8).

În primul set acesta a învins cu scorul 6-4. Într-al doilea și-a adjudecat victoria cu 7-6 (7-4). Radu Albot a învins în setul al treilea cu 7-5, iar într-al patrulea a cedat cu 6-7 (8-10).

Jucătorul moldovean a fost admis în premieră din start pe tabloul principal al turneului.

Carlos Berlocq din Argentina, în vîrstă de 33 de ani, este situat pe locul 95 în ierarhia mondială. Jucătorul moldovean ocupă locul 98 în clasamentul ATP.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. El a cîștigat în cariera sa 5 turnee din seria Challengers și 14 Futures. Anul trecut a devenit învingător la turneele Challengers din Kolkata (India), Furth (Germania), Fergana (Uzbekistan), Poznan (Polonia).

La Australian Open a evoluat al cincilea an. A mai jucat aici în 2012, 2013, 2015 și 2016. Anul trecut a promovat în prima rundă de pe tabloul principal. Performerul este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.