• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ivo Karlovic a stabilit un nou record de ași la Openul Australiei

Ivo Karlovic a stabilit un nou record de ași la Openul Australiei

There are no translations available.

Croatul Ivo Karlovic (care va împlini 38 ani pe 28 februarie) a reușit 75 de ași în partida cîștigată în cinci seturi, 6-7 (6/8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20, în fața argentinianului Horacio Zeballos, stabilind cu această ocazie un nou record la Openul de tenis al Australiei.

Foto: (c) FILIP SINGER / EPA

Vechea performanță aparținea suedezului Joachim Johansson, care reușise 51 de ași în meciul împotriva americanului Andre Agassi, la ediția 2005 a primului turneu de Mare Șlem al anului.

Ivo Karlovic a avut nevoie de 5 ore și 14 minute pentru a se impune în fața lui Zeballos, acesta fiind al patrulea meci ca durată de la Australian Open, recordul fiind deținut de întâlnirea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, de la ediția 2012 a competiției de la antipozi, care a durat 5 ore și 34 minute.

Karlovic a comis și 12 duble greșeli, în timp ce Zeballos a reușit 33 de ași și a comis 9 duble greșeli.

De menționat că jucătorul croat deține recordul de ași în circuitul profesionist masculin (11.614 pe parcursul întregii sale cariere), în timp ce recordul de ași reușiți într-un meci este de 113 și aparține americanului John Isner, fiind stabilit în 2010, la Wimbledon, contra francezului Nicolas Mahut. Recordul personal al lui Karlovic este de 78 de ași, datînd din 2009, dintr-un meci de Cupa Davis cu Radek Stepanek (Cehia).

Următorul adversar al lui Karlovic la Melbourne va fi australianul Andrew Whittington.