• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Novak Djokovic, eliminat în turul al doilea la Australian Open

Novak Djokovic, eliminat în turul al doilea la Australian Open

There are no translations available.

Sîrbul Novak Djokovic, deținătorul titlului și numărul 2 mondial, a fost eliminat în turul secund al Openului Australiei, fiind învins în cinci seturi, 7-6 (8/6), 5-7, 2-6, 7-6 (7/5), 6-4 de tenismanul uzbek Denis Istomin, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Djokovic, care a cîștigat de șase ori trofeul la Australian Open, s-a înclinat în fața lui Istomin, ocupantul locului 117 ATP, la capătul unui joc care a durat aproape cinci ore (4h 47min). Istomin a reușit 17 ași, față de cei 14 ai sîrbului, care a comis nu mai puțin de 9 duble greșeli (doar 3 pentru uzbek). Djokovic a avut mai multe mingi direct cîștigătoare (68-63), dar și mai multe erori neforțate (72-71).

În cele cinci dueluri anterioare, Djokovic s-a impus de fiecare dată, de două ori chiar la Australian Open, în 2010 și 2014. Istomin luase un singur set în fața lui Nole în cele 13 disputate între cei doi pînă joi (2013, Rogers Cup — Canada).

Sîrbul nu a mai fost eliminat atît de devreme la primul turneu de Mare Șlem al anului de la ediția 2006, cînd a părăsit competiția de la Melbourne în primul tur.

Denis Istomin, care participă la Openul Australiei în baza unei invitații a organizatorilor, îl va avea ca adversar în turul următor pe spaniolul Pablo Carreno Busta, cap de serie numărul 30, învingător în trei seturi, 6-2, 6-4, 6-2, în fața britanicului Kyle Edmund.