• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various MTS a anunțat soluția de remunerare a celor mai buni olimpici moldoveni

MTS a anunțat soluția de remunerare a celor mai buni olimpici moldoveni

There are no translations available.

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a făcut publică modalitatea de remunerare a celor mai buni performeri moldoveni la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016, Brazilia), blocată un timp de cazul de dopaj al lui Serghei Tarnovschi, relatează MOLDPRES.

"Am propus un proiect de hotărîre în care să existe anumite rezerve în cazul lui Tarnovschi. Punctul doi: se suspendă executarea prezentei hotărîri în privinţa premierii sportivului Serghei Tarnovschi şi a antrenorului Viktor Reneiski pînă la decizia finală a federaţiei internaţionale de profil emisă în favoarea sportivului", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco.

"Noi nu am încălcat niciun termen. Hotărîrea se consumă atunci cînd statul sau Guvernul Republicii Moldova îşi onorează angajamentele financiare în raport cu sportivii. Atît Ministerul, cît şi Guvernul Republicii Moldova este interesat ca acest proces să fie încheiat".

La Olimpiadă de la Rio de Janeiro, Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanţa de o mie de metri. Însă, ulterior, sportivul de origine ucraineană a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping, Decizia finală de retragere a distincţiei olimpice încă nu a fost luată.

Atleta Zalina Marghieva și halterofilul Alexandru Şpac s-au clasat pe locurile cinci la Olimpiadă. Halterofilul Sergiu Cecir a ocupat locul șase.