• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Maria Şarapova are interdicție de a participa într-una din cele mai mari competiţii

Maria Şarapova are interdicție de a participa într-una din cele mai mari competiţii

There are no translations available.

După ce a fost suspendată pentru dopaj, Maria Şarapova nu va putea participa la celebrul Roland Garros. Federaţia Franceză de Tenis a dezvăluit că nu-i va da wild-card-ul.

Astfel, fostul număr 1 mondial nu va putea participa în competiţia ce se va desfăşura în perioada 28 mai - 11 iunie.

Într-un interviu pe Facebook Live, întrebat dacă se gîndeşte să-i acorde un wild-card Mariei Şarapova, noul preşedinte al Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a explicat că deşi decizia nu a fost luată oficial, "Roland Garros este Roland Garros" şi nu îşi permite să invite sportivi care au fost suspendaţi pentru dopaj, relateaz L' Equipe

"Este complicat. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată", a subliniat Bernard Giudicelli.

"Integritatea este unul din angajamentele noastre forte. Nu putem decide să creştem fondurile alocate luptei împotriva dopajului şi pe partea cealaltă să ...(invităm)", a declarat noul preşedinte al FFT, Bernard Giudicelli.

De altfel, o poziţie similară a exprimat şi jucătorul britanic de tenis Andy Murray, lider al ierarhiei ATP.

"Cred că trebuie să munceşti cu adevărat să revii. Totuşi, organizatorii de turnee fac ceea ce cred ei că este mai bine pentru competiţie", a declarat Murray pentru The Times.

Maria Şarapova a primit acces la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma, în ciuda faptului că folosit Meldonium, o substanţă interzisă, la Australian Open 2016.Suspendată timp de 15 luni nu mai figurează în clasamentul Asociaţiei de Tenis Feminin (WTA). Ea se afla pe locul 93 în ierarhia mondială feminină de simplu.

La 4 octombrie 2016, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să-i reducă suspendarea Mariei Şarapova, care va putea reveni în competiţie pe 26 aprilie.

Rusoaica, fost număr 1 mondial şi cîştigătoare a cinci titluri de Mare Şlem, a fost suspendată pe 26 ianuarie 2016 de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium în timpul Openului Australiei din acest an.