• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various NBA - Record de "triple duble" doborît într-un sezon

NBA - Record de "triple duble" doborît într-un sezon

There are no translations available.

Nu mai puțin de 79 de "triple duble" (trei categorii statistice de peste zece unități) au fost reușite pînă acum, un nou record într-un singur sezon, în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), din care a mai rămas o lună de jucat.

Cu 11 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive în meciul pierdut de echipa sa, Minnesota Timberwolves, la San Antonio Spurs (90-97 după prelungiri), sîmbătă seara, spaniolul Ricky Rubio a îmbunătățit precedentul record (78), care data din ediția 1988-1989.

Magic Johnson, vedeta echipei Los Angeles Lakers, a doborît în acel sezon toate recordurile cu 17 "triple duble", cu două mai mult decît Michael Jordan (Chicago Bulls). Dar ambii foști mari jucători sînt departe de coordonatorul de joc al echipei Oklahoma City Thunder, Russell Westbrook, care contabilizează de la finele lunii octombrie 30 "triple duble" în acest sezon. El vizează recordul dintr-un sezon al legendarului Oscar Robertson, cu 41 de "triple duble" în sezonul 1961-1962.

Starul lui Houston Rockets, James Harden, principalul rival al lui Westbrook pentru trofeul celui mai bun jucător din acest sezon (MVP), a reușit 15 "triple duble".