• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Stas Cernavca a devenit campion al Olimpiadei APSM la billiard

Stas Cernavca a devenit campion al Olimpiadei APSM la billiard

There are no translations available.

Reporterul Stas Cernavca de la TV Noroc a cucerit ieri titlul de campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la biliard, versiunea americană, relatează MOLDPRES.

El a cîștigat mai întîi seria sa, învingîndu-i cu scorul 2-0 pe cîștigătorul ediției precedente Arcadie Munteanu, Dumitru Ciolacu, ambii de la  PRO TV, Vadim Iutiș (Noroc TV), și făcînd egalitate (1-1) cu Ion Robu (MOLDPRES), după care l-a devansat în semifiunală pe ziaristul independent Andrei Loghin, iar în finală l-a învins pe Vitalie Hadei de la Jurnal de Chișinău. ”Mi-am dorit să obțin încă un titlu și  l-am cucerit”, a declarat campionul pentru mass-media la finele competiției.

Pe locul trei s-a situate Dumitru Ciolacu.

Biliardul a fost inclus în programul competițional al Olimpiadei APSM în urmă cu 6 ani. Stas Cernavca a cîștigat al treilea titlu de campion. Învingîtori la ediuțiile precedente au mai devenit Arcadie Munteanu (de două ori) și Mihail Sîtnic (Prime TV).

Biliardul a fost a doua probă din cadrul Olmpiadei ziariștilor. Prima – bowling-ul – a fost cîștigată de Sergiu Busuioc, șef de catedră la Univeristatea de Stat de Educație FDizică și Sport. În programul competițional mai figurează turnee la baschet, badminton, șah, joc de dame, natație,fotbal,  tenis de masă și tenis de cîmp.

Olimpiada APSM se desfășoară cu începerte din anul 2000. Cele mai multe tiluri de campioni – 3 - la o ediție le-au obținut Ion Robu (2000) și Arcadie Munteanu (2016).