• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Baku

Denis Vieru a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Baku

There are no translations available.

Denis Vieru (66 kg) s-a situat ieri pe locul cinci la turneul internațional de judo Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), relatează MOLDPRES.

El a devenit inițial cîștigător al seriei sale după ce i-a învins pe Gumar Kyrgyzbayev (Kazahstan) și Baruch Smailov din Israel. În semifinală i-a cedat cîștigătorului turneului Tal Flicker (Israel), iar în recalificări a fost întrecut în meciul pentru medalia de bronz de Lasha Guinasvili (Georgia).

Astăzi va intra în concurs al doilea reprezentant al lotului național, Dorin Goțonoagă. El va concura la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme.

Denis Vieru s-a clasat în urmă cu aproximativ două săptămîni pe locul 7 la turneul Grand Prix de la Dusseldorf (Germania). Anul trecut a devenit campion european Under-21. Performerul își face studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și  Andrei Golban au devenit premianți la Europene.