• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dan Olaru, succes în premieră în sportul moldovenesc

Dan Olaru, succes în premieră în sportul moldovenesc

There are no translations available.

Arcașul Dan Olaru a obținut, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de argint la Campionatul European, desfășurat la Vitell (Franța), relatează MOLDPRES.

Parcursul său spre treapta a doua a podiumului de premiere a fost următorul. A încheiat concursul preliminar pe locul 7 cu rezultatul 584 puncte din 600 posibile după care i-a învins, în ordine, pe Jovica Velimirovic (Serbia) și Galsan Bazarsharov din Federația Rusă, calificîndu-se în sferturile de finală unde l-a întrecut cu scorul 6-0 pe Sergii Makarevych (Ucraina). În semifinală l-a devansat cu 6-2 pe Marco Galazzo (Italia), iar în finală a fost întrecut cu 6-2 de David Pasqualucci (Italia).

Medalia de argint cîştigată la Europene constituie cea mai mare performanţă în cariera sa.  Anul trecut el a devenit campion european la proba mixtă, evoluînd cu compatrioata Alexandra Mîrcă. Aceasta a cocnursat la recentul Campion Euroepan învingînd în primul meci disputat și cedînd într-al doilea, fiind eleiminată din concurs.

Dan Olaru (21 de anI) este student la Universitatea de Stat din Moldova. El este primul arcaș moldovean care a a participat la Jocurile Olimpice. La Olimpiada de la Londra (2012) s-a clasat pe locul nouă. În palmaresul său figurează și titlul de vice-campion mondial de juniori.

Cea mai bună performanță în tirul cu arc moldovenesc îi aparține Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992),campioană mondială de sală. Ea-i stabilită în prezent în Italia.