• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Victor Ciobanu a cîștigat meciul-derbi al campionatului național de lupte greco-romane

Victor Ciobanu a cîștigat meciul-derbi al campionatului național de lupte greco-romane

There are no translations available.

Victor Ciobanu (66 kg) l-a învins în week end în meciul-derbi din cadrul campionatului național de lupte greco-romane, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport,  pe Donior Islamov, adjudecîndu-și titlul suprem, relatează MOLDPRES.

Partenerul său de întrecere a fost mai activ pe tot parcursul partidei finale, a riscat în prima repriză, încercînd să finalizeze unul dintre procedeele sale cunună, dar tentativa nu i-a reușit. Victor Ciobanu atent la fază, a contraatacat cu succes și a fost apreciat de arbitri cu trei puncte. Desenul tactic al meciului a fost același în continuare. Victor Ciobanu a fost avertizat pentru pasivitate rînd pe rînd de trei ori cu un punct, dar egalitatea consemnată a fost, conform regulamentului, în favoarea sa. ”Planul său tactic a fost mai corect și mai bine aplicat pe salteaua de concurs”, a declarat pentru agenție fostul campion național Afanasie Salinschi.

În celelalte categorii de greutate campioni au devenit: Alexandru Biciu (59 kg), Andrei Popov (71 kg), Mihai Bradu (75 kg), Viorel Burduja (80 kg), Ivan Obrucicov (85 kg), Petru Zaporojan (98 kg) și Anatol Moldovan (130 kg). ”Sper că mulți dintre ei vor avea evoluții bune și la Campionatul European”, a opinat fostul vicecampion european Igor Grabovețchi.

Victor Ciobanu și Donior Islamov sînt premianți ai Campionatelor Europene. Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996).