• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Trei judocani moldoveni au obținut medalii la Cupa Europei, rezervată juniorilor

Trei judocani moldoveni au obținut medalii la Cupa Europei, rezervată juniorilor

There are no translations available.

Ion Nacu, Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, și Ștefan Popa (81 kg) au devenit în week end premianți la Cupa Europei, rezervată juniorilor, care s-a desfășurat la Atena (Grecia), relatează MOLDPRES.

Ion Nacu s-a situat ieri pe locul doi după ce a repurtat trei victorii în preliminarii, cîștigînd grupa sa. În semifinală l-a învins pe Hasan Buyukeser (Turcia), iar în finală i-a cedat compatriotului acestuia, Bilal Ciloglu. Cornel Andrieș și Ștefan Popa au urcat pe treapta a treia a podiumului de premeire.

Coechipierii Valeriu Cujbă (55 kg), Mihail Doncilă (60 kg) au obținut dreptul de a lupta în recalificări pentru medaliile de bronz, dar au cedat, ocupînd locurile cinci. Solicitat de agenție să comenteze rezultatele obținute, antrenorul emerit Mihail Ciudin a declarat că acestea sînt îmbucurătoare. ”Ele ne demonstrează că în judoul moldovenesc există rezerve, talente și dacă vor fi susținute, atunci vor fi obținute performanțe și la turneele internaționale de seniori”, a spus tehnicianul.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene.