• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various CIO a descalificat 4 atleţi ruşi după retestarea probelor antidoping de la Jocurile Olimpice 2012

CIO a descalificat 4 atleţi ruşi după retestarea probelor antidoping de la Jocurile Olimpice 2012

There are no translations available.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a descalificat joi patru atleţi ruşi care au concurat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, după ce probele antidoping prelevate au fost testate din nou şi au ieşit pozitive, scrie Reuters.

Triplusaltista Victoria Valyukevich, aruncătorii cu ciocanul Gulfiya Khanafeeva şi Mariia Bespalova, şi halterofilul Khadzhimurat Akkaev au fost testaţi pozitiv cu turinabol, un steroid anabolic. Akkaev nu a participat la întreceri din cauza unei accidentări la spate.

Descalificările înseamnă că aceşti patru sportivi vor fi eliminaţi din istoricul Jocurilor Olimpice din 2012. Valyukevich, care a încheiat întrecerea pe locul opt, trebuie să returneze o diplomă pe care a primit-o pentru participare.

Mai mult de 100 de sportivi au fost descalificaţi de Comitetul Internaţional Olimpic, după retestarea probelor prelevate la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, şi din 2010, de la Londra.

Programul de retestare a probelor face parte din seria de încercări a oficialilor CIO să îi elimine pe sportivii care au folosit substanţe interzise, folosind metode de testare noi, în cautarea substanţelor care nu erau cunoscute la momentul respectiv. Probele prelevate sunt păstrate pentru un deceniu în laborator, iar, pentru 2008 şi 2012, Rusia a avut cei mai mulţi sportivi testaţi pozitiv.