• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Psihologii sportivi explică ce s-a întîmplat cu Ilie Năstase pe terenul de la Mamaia

Psihologii sportivi explică ce s-a întîmplat cu Ilie Năstase pe terenul de la Mamaia

There are no translations available.

Ilie Năstase a fost subiectul weekendului de Fed Cup, punînd în umbră întrecerea sportivă propriu-zisă, unde a fost redus instantaneu la “Nasty”, imaginile cu evacuarea sa din arena făcînd înconjurul lumii, iar Federaţia Internaţională de Tenis a decis suspendarea fostului lider mondial.

Căpitanul nejucător al României este inamicul numărul 1 în presa britanică a acestor zile: "Trebuie să scăpăm tenisul de Ilie Năstase", titrează "The Telegraph", după ieşirile grosolane ale lui "Nasty". Sînt trecute în revistă toate derapajele din cariera lui Năstase, unele chiar mai scandaloase decât evenimentele de la Mamaia...

ProSport a stat de vorbă cu Andreas Hniatiuc, preşedintele Asociaţiei pentru Psihologia Sportului, pentru a încerca să ofere o explicaţie pentru ceea ce s-a întîmplat la Mamaia.

"Atunci cînd astfel de ieşiri au un caracter recurent, putem vorbi despre un anumit pattern comportamental, adică o astfel de conduită devine o constantă a vieţii persoanei în cauză. In cazul de faţă, nu a fost consecinţa unui stil personal, ci, mai degrabă, o reacţie necontrolată, ca urmare a impulsului cauzat de emoţii negative, precum furia sau frustrarea, pe care nu a reuşit să le ţină sub control", afirmă Andreas Hniatiuc.