• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Prima reacţie a lui Ilie Năstase după anunţul oficial că îi este interzis în tribuna de la Wimbledon

Prima reacţie a lui Ilie Năstase după anunţul oficial că îi este interzis în tribuna de la Wimbledon

There are no translations available.

Ilie Năstase a vorbit pentru ProSport după ce preşedintele de la Wimbledon a anunţat că, anul acesta, românul nu va primi invitaţie în loja regală şi, din punctul de vedere al Federaţiei Britanice de Tenis, primul lider mondial este suspendat şi va fi oprit la porţile complexului de la All England.

"Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş? Să îi întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorît vreun om?", a replicat Ilie Năstase.

"Eu am o problemă cu ITF-ul (n. Federaţia Internaţională de Tenis). Pînă nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare... nu prea mă mai interesează. Eu atîta ştiu şi ar trebui să îi întrebaţi pe ei: în '73, cînd n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon şi eu am jucat - nu contează? La asta nu se gîndesc? Dar dacă ei sînt atît de înguşti la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena şi cu ceea ce s-a întîmplat în România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg", a declarat Năstase.

"Sau... Înţeleg. Să înţelegem că Federaţia Britanică de Tenis este egală cu Federaţia Internaţională de Tenis. Eu cam asta înţeleg", a declarat Năstase. "Nu pricep ce are Wimbledon-ul cu mine. Poate ITF-ul nu mă mai suspendă. Eu nu îi voi contacta pe cei de la Wimbledon, pentru că nu mă interesează. Eu am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri şi dacă la 71 de ani ei consideră este normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sînt cretini, pe româneşte... altfel nu văd cum".