• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Mariana Cherdivară-Eșanu, Andrei Perpelița și Svetlana Saenko au devenit premianți la Europene

Mariana Cherdivară-Eșanu, Andrei Perpelița și Svetlana Saenko au devenit premianți la Europene

There are no translations available.

Mariana Cherdivară-Eșanu (58 kg) a cucerit la finele săptămînii trecute medalia de argint la Campionatul European de lupte libere, care s-a desfășurat la Novi Sad (Serbia).

Ea a avut șansa să devină campioană, conducînd în meciul final disputat cu Grace Jacob Bullen (Norvegia), dar pe final a fost egalată (3-3) și, conform regulamentului, s-a clasat pe locul doi. Sportiva moldoveană a învins-o în semifinală pe Laura Mertens (Germania, 4-2), iar în sferturile de finală a devansat-o pe Elen Johana Nilsson (Suedia, 5-0).

Performera este originară din Buda (Călărași). A fost lansată în sportul de performanță de Constantin Cobîlean. A participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cedînd în runda inaugurală.

Anterior Andrei Perpelița (61 kg) și Svetlana Saenko (75 kg) au obținut medaliile de bronz.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al URSS și Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică. El a fost prezent la Novi Sad în postura de antrenor al lotului național de lupte feminine.