• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Simona Halep riscă să fie suspendată

Simona Halep riscă să fie suspendată

There are no translations available.

Cu toate că Simona Halep a ieşit învingătoare cu 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala turneului de la Madrid, partida de tenis a fost la un pas să fie cîştigată de Mladenovic, după un gest necugetat al româncei, scrie ProSport.

Reacţia de frustrare a Simonei Halep la scorul de 1-0 la seturi şi 6-5 în manşa a doua a finalei cu franţuzoaica Kristina Mladenovic ar fi putut pune capăt meciului. Românca şi-a pierdut cumpătul şi a dat cu racheta de pămînt după un punct pierdut pe serviciul lui Mladenovic. Reluările au arătat că racheta Simonei a lovit un copil de mingi aflat în deplasare. Simona a fost avertizată din scaun, a primit  "code violation", însă lovirea unui arbitru sau a unui oficial în timpul meciului, "intenţionat" - aşa cum este clasată orice situaţie care nu rezultă din stricta desfăşurare a punctului (jucătoarea sau jucătorul scapă racheta din mînă în timpul plonjonului, în încercarea de a ajunge mingea adversarului, o problemă tehnică precum desprinderea capului rachetei înregistrată de Radwanska, lovirea cu mingea expediată greşit în raliu sau ciocnirea din inerţie cu cei de pe teren) este sancţionată cu descalificare.

Simona pare că a avut noroc uriaş: "victima" nu a dat importanţă incidentului, spre deosebire de o arbitră din Statele Unite, iar din scaun a avut parte de clemenţă.