• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Vera Zvonareva a cîştigat cel mai rapid meci din Era Open

Vera Zvonareva a cîştigat cel mai rapid meci din Era Open

There are no translations available.

Sportiva rusă Vera Zvonareva a revenit în circuit după doi ani de pauză şi a reuşit să impresioneze la al doilea turneu jucat în acest sezon. Fosta ocupantă a locului 2 mondial a cîştigat cel mai rapid meci din Era Open, la turneul ITF de la Fergana (Uzbekisan).

Zvonareva a învins-o pe Gulchekhra Mukhammadsidikova în numai 28 de minute, scor 6-0, 6-0. Zvonareva a pus racheta în cui în urmă cu doi ani, dar în acest sezon a decis să-şi reia cariera de jucătoare profesionistă. Chiar dacă e greu să mai revină în prim-planul sportului alb, finalista de la Wimbledon şi US Open (anul 2010) încearcă să se bucure de timpul petrecut pe teren. Vera a jucat în această săptămâna la turneul de la Fergana, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari, oprindu-se în optimi, după 0-6, 6-4, 4-6 cu Gozal Ainitdinova (Kazkhstan, 397 WTA).

Zvonareva a venit din calificări la turneul ITF de la Fergana, al doilea pe care l-a disputat în acest an. Deţinătoarea a 12 titluri WTA a mai jucat şi la Istanbul, în luna martie, şi a abandonat în primul tur contra britanicei Katie Boulter. Practic, Vera a dispărut de pe cea mai importantă scenă a tenisului feminin de aproximativ 6 ani, ţinînd cont că în perioada 2012-2015 a jucat foarte puţin din cauza accidentărilor. Zvonareva are un palmares impresionant şi la dublu, probă în care a cîştigat două turnee de Grand Slam: US Open 2006 şi Australian Open 2012.