• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv a fost marcată cu fotbal, frigărui, bere…

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv a fost marcată cu fotbal, frigărui, bere…

There are no translations available.

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv, 2 iulie, a fost marcată la Arena Joma din capitală cu un concurs de fotbal și festivitatea de premiere a laureaților Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), relatează MOLDPRES.

Cîștigător al turneului de fotbal (executarea loviturilor de pedeapsă și pararea lor), ultimul din programul Olimpiadei, a devenit juristul APSM, Oleg Televca, fost component al echipei de fotbal Ciuhur Ocnița, golgheter al Diviziei A, care a evoluat un sezon și în Divizia Națională. ”Am marcat atunci 9 goluri în 16 meciuri”, și-a amintit veteranul la manifestarea organizată. El și-a adjudecat titlul de campion într-o manieră categorică. A marcat toate loviturile de pedeapsă  în disputele cu Sergiu Carauș, fost campion, Eduard Ciobanu, Dumitru Plămădeală, campionul ediției precedente, Arcadie Munteanu, premiant.

Pe locul doi s-a situat Dumitru Plămădeală, ziarist independent, iar pe trei – Arcadie Munteanu, producător la PRO TV. Acesta s-a calificat în faza finală cu dificultate după patru serii de lovituri de departajare în meciul cu veteranul Ivan Kapsamun de la site-ul sporter.md.

Laureații concursurilor precedente la bowling, biliard, badminton, baschet, șah, joc de dame, tenis de cîmp, tenis de masă, natație au fost distinși cu diplome. Premianții turneelor de fotbal și tenis de cîmp au beneficiat și de trofee oferite de federațiile de profil reprezentanții cărora au fost prezenți la festivitate. Restul federațiilor nu au participat la manifestare.

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv este sărbătorită, anual, la 2 iulie. Această dată a fost aleasă în 1994, de către Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființare. Ședința constitutivă a AIPS avut loc la Paris, la 2 iulie 1924, și a reunit 80 de reprezentanți din 18 state. AIPS își propune "apărarea intereselor ziariștilor sportivi, strînsa colaborare pentru progres și educație, îndeplinirea misiunii de fraternitate și pace între oameni și popoare."