• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Garbine Muguruza a cîştigat titlul de la Wimbledon

Garbine Muguruza a cîştigat titlul de la Wimbledon

There are no translations available.

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, a învins-o, în week end, pe americanca Venus Williams, numărul 11 mondial şi favorita 10, şi a cîştigat turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Muguruza (23 de ani) a trecut de Williams (37 de ani), scor 7-5, 6-0, într-o oră şi 17 minute de joc. Primul set a fost decis de un singur break, reuşit de Muguruza, la scorul de 5-5, după ce, în game-ul anterior, adversara sa irosise două mingi de set. Actul secund a fost adjudecat categoric de jucătoarea spaniolă, în 26 de minute, la a treia minge de set şi, implicit, de meci.

De-a lungul întîlnirii, Muguruza a servit un as, a comis două duble greşeli, iar la serviciu a avut procentaje de reuşită de 77% cu prima minge şi 50% cu cea de-a doua. La rândul ei, Venus a reuşit trei aşi, a comis cinci duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 61% cu prima minge şi 33% cu cea de-a doua.

Garbine Muguruza a avut 14 lovituri direct cîştigătoare şi doar 11 erori neforţate, în timp ce Venus Williams a reuşit 17 lovituri direct cîştigătoare şi a comis 25 de greşeli neprovocate.

Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de către jucătoarea spaniolă, după Roland Garros 2016.

De cealaltă parte, Venus Williams are în palmares cinci trofee obţinute în proba de simplu la Wimbledon: 2000, 2001, 2005, 2007, 2008.