• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ambasada Japoniei a oferit 100 de chimonouri

Ambasada Japoniei a oferit 100 de chimonouri

There are no translations available.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a oferit ieri, la Ministerul Tineretului și Sportului, 100 de chimonouri federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

"Sportul ajută să ne înţelegem mai bine şi să dezvoltăm relaţii de prietenie între ţările noastre. Mai ales, judoul care este un simbol al sportului japonez", a spus oficialul. "Chimonoul pentru judocani este ca şi mingea pentru fotbaliști. Sînt lucrurile-cheie care permit să practici aceste sporturi”, a subliniat în alocuțiunea sa ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu.

Chimonourile urmează să fie repartizate în școlile specializate, cluburi. ”Orice donaţie este binevenită. Cred că e o motivaţie în plus pentru copiii care practică acest gen de sport", a specificat secretarul general al federației naționale de judo, Valeriu Duminică.

Evenimentul care a avut loc se înscrie în agenda de lucru a federației, care recent a organizat prin intermediul omului de afaceri Mihail Maciuca un stagiu de antrenamente în Republica Moldova timp de aproximativ o lună al antrenorilor niponi Ishikawa Hironori și Yamashina Ryo.