• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ilie Năstase revine în circuit în ciuda suspendării de la ITF

Ilie Năstase revine în circuit în ciuda suspendării de la ITF

There are no translations available.

Ilie Năstase a revenit în circuit în ciuda suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis. E drept, fostul număr 1 mondial a participat la un meci demonstrativ, la turneul de la Bastad din Suedia.

Ilie Năstase a fost invitat de organizatorii turneului şi a fost antrenorul lui Mats Wilander şi al Mikael Pernfors la un meci demonstrativ. Organizatorii sînt de părere că nu au încălcat regulile ITF dat fiind faptul că invitaţia către Ilie Năstase a fost făcută înainte de scandalul de la Fed Cup, iar ITF nu a oferit încă o decizie finală în acest caz.

"L-am invitat pe Ilie Năstase cu mult înaintea incidentelor din aprilie. A făcut atît de multe pentru acest sport şi are o conexiune puternică cu tenisul din Suedia. Noi nu puteam lua decizia de a-l interzice. ITF oricum nu a luat nicio decizie oficială, astfel că nu este nicio problemă. L-am întîlnit în mai multe rînduri pe Ilie şi pot spune că uneori are o abordare pe care el o crede amuzantă cînd de fapt ar trebui să fie mai rezervat", a declarat Christer Hult, directorul turneului de la Bastad, pentru www.hd.se.