• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Prim-vicepreședintele CNOS l-a acuzat pe Serghei Tarnovschi

Prim-vicepreședintele CNOS l-a acuzat pe Serghei Tarnovschi

There are no translations available.

Prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Piatac l-a acuzat astăzi într-un interviu acordat site-lui sports.md, pe Serghei Tarnovschi în cazul de dopaj în care a fost depistat.

La întrebarea cine poartă vina de cele întîmplate el a spus că, în primul rînd, sportivul. ”Conform codului antidoping vina o poartă, în primul rînd, însuși sportivul, Serghei Tarnovschi”.  Fiind rugat să precizeze dacă medicii n-au nici o atribuție în cazul dat a răspuns negativ. ”În nici un caz, deoarece medicii sportivi, precum și masorii, psihologii, selecționerii nu figurează în statele majorității federațiilor naționale. Și oricît ar explica CNOS că lipsa lor se răsfrînge păgubos asupra dezvoltării sporturilor de performanță cuvintele noastre zboară în vînt”, a spus oficialul.

Fiind rugat să precizeze cu-i explică acest lucru, Nicolae Piatac a indicat cele mai înalte ramuri ale puterii din stat: ”Parlamentului, Guvernului, Ministerului Tineretului și Sportului…”

Nici o referire în interviu despre vina care o poartă CNOS în cazul de dopaj al lui Tarnovschi. În cantonamentele din ajunul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) acesta s-a aflat sub supravegherea celui mai experimentat medic sportiv moldovean, Alexandru Buza. Președintele CNOS, Nicolae Juravschi a negat permanent că Serghei Tarnovschi a fost dopat și la ultima Cină Olimpică i-a înmînat cheile de la un apartament din capitală. Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a lăsat luna curentă în vigoare decizia Federației Internaționale de Kaiac-Canoe de a-l suspenda pe Serghei Tarnovschi pe un termen de patru ani din activitatea competițională, iar CNOS urmează să întoarcă medalia olimpică obținută la Rio de Janeiro Comitetului Internațional Olimpic.