• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Nadal va fi de luni, 21 august, noul lider al clasamentului ATP

Nadal va fi de luni, 21 august, noul lider al clasamentului ATP

There are no translations available.

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal va deveni, începînd de luni, 21 august, noul lider mondial al clasamentului ATP, după ce elveţianul Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul de la Cincinnati.

Nadal îl va înlocui în fotoliul de lider pe britanicul Andy Murray, care se află pe prima poziţie în ierarhia mondială din luna noiembrie a anului 2016. Spaniolul va profita de faptul că nici unul dintre i, Federer sau Murray, nu va participa la turneul Masters 1000 de la Cincinnati, britanicul lipsind şi de la competiţia de la Montreal, cîştigată de Alexander Zverev, unde Nadal a fost eliminat de Denis Shapovalov (18 ani).

Roger Federer nu va fi prezent la Cincinnati din cauza unei accidentări la spate, suferită în finala Mastersului de la Montreal, pierdută în faţa neamţului Alexander Zverev (20 de ani), scor 3-6, 4-6.

Astfel, Rafael Nadal, care a cîştigat patru turnee în 2017 (Monte Carlo, Barcelona, Madrid şi Roland Garros, toate pe zgură), va reveni pe primul loc în clasamentul ATP pentru prima dată din luna iulie a anului 2014.