• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Top patru absenţe de marcă la US Open 2017

Top patru absenţe de marcă la US Open 2017

There are no translations available.

Japonezul Kei Nishikori (27 ani, 9 ATP) a anunţat, miercuri, că nu va mai juca în 2017, din cauza unei rupturi la nivelul tendonului încheieturii mîinii drepte. Tenisul a înregistrat deja al treilea verdict tranşant: sezon 2017 încheiat prematur la nivel de top. Astfel, US Open-ul, ultimul turneu de Mare Şlem al anului se va disputa în perioada 28 august - 10 septembrie, fără cinci piese extrem de importante, luînd în considerare, la comun, tablourile de simplu feminin şi masculin.

1. Serena Williams. US Open 2017 va fi, teoretic, ultimul turneu de Mare Şlem fără cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului (23 de trofee de Grand Slam în Era Open)

Americanca va împlini 36 de ani pe 26 septembrie, dar, cu două săptămîni înainte de startul US Open-ului, Serena a vorbit despre faptul că este mai hotărâtă ca niciodată să revină în circuit după ce va naşte primul ei copil (cel mai probabil, în septembrie). "Dacă am o şansă pe teren, să joc şi să atac recordul absolut al lui Margaret Court, sigur că voi încerca. Obişnuiam să îmi spun că voi dori să o termin cu tenisul în momentul în care voi avea un copil, dar acum sînt sigură că voi reveni. Să fii pe teren şi să auzi tribuna - poate părea un fleac, dar nimic în lumea asta nu se compară cu acel sentiment. Dar, în acest sport, poţi să dispari cu viteză ameţitoare, cruntă. Dacă voi pierde, şi apoi voi pierde din nou - vă spun un lucru: nu voi fi mulţumită. Ori cîştig, ori nu mai joc. Nu mai am 20 de ani", a declarat într-un amplu interviu pentru revista Vogue, Serena Williams.

2. Novak Djokovic. Sîrbul a pus punct sezonului după Wimbledon: "corpul meu are, şi el, o limită"

Sezonul 2017 a adus reculul pentru Novak Djokovic (30 ani) după un 2016 de excepţie, în care sîrbul a reuşit "Nole Slam"-ul: a completat setul complet cu victorii la Australian Open şi Roland Garros şi a reuşit astfel să deţină, în acelaşi timp, toate cele patru titluri de Mare Şlem - o performanţă pe care nici Roger Federer şi nici Rafael Nadal nu o au în CV. Învins însă pe final de an de Andy Murray, în lupta pentru poziţia de lider mondial, Djokovic a continuat declinul. A acuzat lipsa de motivaţie, iar la Wimbledon a abandonat în sferturi după doar un set jucat împotriva lui Tomas Berdych.

Djokovic a resimţit dureri la cot, iar apoi a decis, la jumătatea lunii iulie, să pună capăt complet sezonului 2017. "Corpul meu are, şi el, o limită. Este una dintre acele accidentări pentru care nu există remedii care să funcţioneze instantaneu. Trebuie să accept procesul natural de refacere", a declarat Djokovic. O fostă jucătoare de tenis a Canadei, acum jurnalistă pentru postul de televiziune canadian Réseau - Hélène Pelletier, l-a acuzat însă în timpul Rogers Cup pe sârb, dar şi pe reprezentanţii ATP, ITF şi WADA, de existenţa unei suspendări ascunse de ochii lumii. Aceasta a afirmat că, de fapt, Djokovic este acum suspendat pentru dopaj şi povestea accidentării la cot este doar "cover-story"-ul care îl protejează pe Nole, cu deplina complicitate a forurilor mondiale. Ca răspuns, Djokovic a anunţat că ia în considerare posibilitatea de a o da în judecată pe Hélène Pelletier.

3. Stan Wawrinka. Elveţianul pune punct prin abandon unei serii de trei ani în care a câştigat câte un titlu de Mare Şlem

Începând din 2014, Stan Wawrinka a cîştigat un turneu de Mare Şlem pe an. A dat start în Australia, cu un succes în finală în faţa spaniolului Rafael Nadal. Apoi, în 2015 a triumfat la Roland Garros, refuzîndu-i "career Grand Slam-ul", pe moment, lui Novak Djokovic, cu o super-evoluţie. Iar în 2016 - Wawrinka a triumfat la US Open.

În 2017, Wawrinka şi-a completat CV-ul cu o semifinală în turneul de la Melbourne şi finală de French Open. Pentru prima dată în carieră, lui Stan i-a lipsit factorul wow în ultimul act al unui turneu de Mare Şlem, împotriva unui Nadal irezistibil în cursa lui pentru "La Decima" - al zecelea titlu la Roland Garros. De acolo, sezonul lui Wawrinka s-a rupt. Învins în primul tur la Wimbledon, Wawrinka a fost nevoit să pună şi el punct pe 2017, din cauza problemelor la genunchi. Jucătorul de 32 de ani s-a operat, la jumătatea lunii august, la genunchi - o situaţie prin care, coincidenţă, a trecut şi conaţionalul său, Roger Federer, în finalul sezonului precedent.

Wawrinka a anunţat, prin intermediul reţelelor de socializare, că operaţia a decurs bine şi este deja cu gîndul la revenirea din 2018.