• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Daniel Cataraga, locul 5 la Mondialele de lupte greco-romane

Daniel Cataraga, locul 5 la Mondialele de lupte greco-romane

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Daniel Cataraga (71 kg) s-a situat, ieri seara, pe locul cinci la Campionatul Mondial, care se desfășoară la Paris (Franța), relatează MOLDPRES.

El a ratat obținerea unei medalii în disputa semifinală, fiind învins cu scorul 4-2 de campionul Frank Staebler (Germania), iar în meciul pentru distincția de bronz a fost întrecut, de asemenea la o diferență de 2 puncte (10-8), de Mohammadali Geraei (Iran).

Pînă la aceste întîlniri Daniel Cataraga i-a învins categoric pe Sliven Kostadinov (Bulgaria, 8-0), Ismael Sancez (Spania, 9-0)  și Takeshi Izumi (Japonia, 11-1).

În concursul de lupte greco-romane vor mai evolua Victor Ciobanu (59 kg) și Donior Islamov (66 kg).

În turneul de lupte feminine și-au anunțat participarea Iulia Leorda (53 kg) și Svetlana Saenko (75 kg).

Republica Moldova va fi reprezentată de un lot complet în concursul de lupte libere: Anatol Buruian (57 kg), Andrei Perpelița (61 kg), Dmitrii Malencov (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Piotr Ianulov (86 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (120 kg).

Campionatul se va încheia pe 27 august.

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996).