• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Petru Caraseni a cucerit bronzul la Mondialele de lupte libere (cadeți)

Petru Caraseni a cucerit bronzul la Mondialele de lupte libere (cadeți)

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil liber Petru Carseni (76 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de cadeți, desfășurat la Atena (Grecia).

Conform tragerii la sorți el a început concursul în optimile de finală, învingându-l clar (10-0) pe Robi Nikov (Bulgaria). În sferturile de finală l-a depășit cu scorul 8-6 după un meci relativ echilibrat pe Islam Aliev (Azerbaidjan). În semifinală i-a cedat cu scorul 2-12 lui Arsamag Khostikoev din Federrația Rusă, intrând în recalificări unde a învins și a intrat în posesia medaliei de bronz.

Coechipierii Ghenadie Diuvenji (46 kg), Nicolae Melestean (63 kg) și Radu Lefter (100 kg) au suferit ieri înfrângeri în primele meciuri disputate, fiind eliminați din competiție.

Distincția de bronz a lui Petru Caraseni este uncia cucerită de reprezentanții Republicii Moldova la actuala ediție a Campionatelor Mondiale.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor URSS. Performerul activează în prezent la Liceul Republican cu Profil Sportiv.