• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Cel mai bun la Europenele de șah (tineret) a fost Nichita Morozov

Cel mai bun la Europenele de șah (tineret) a fost Nichita Morozov

There are no translations available.

Șahistul moldovean Nichita Morozov a ocupat ieri locul 9 printre 86 de participanți la Campionatul European de tineret, categoria de vârstă până la 18 ani, încheiat la Mamaia (România).

El s-a situat în top-10 după ce a acumulat 6 puncte din 9 posibile. Evoluția sa este cea mai bună printre membrii lotului național.

Ilie Martinovici (categoria de vârstă Open 16 ani) a adunat același număr de puncte (6) și s-a situat pe locul 15 printre 97 de concurenți. El a avut șansa de a se învrednici de medalia de bronz, dar în ultima rundă i-a cedat Ileanei George din România, care cu 7 puncte la activ a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Semion Șapocinic (Open 8 ani) a totalizat de asemenea 6 puncte și s-a plasat pe poziția a 19-ea printre 107 competitori.

În concursul feminin cea mai bună prestație a avut-o Valentina Verbin, care cu 5,5 puncte acumulate s-a clasat pe locul 17 printre 75 participante.

Moldova a fost reprezentată de 18 șahiști și șahiste la campionat. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național a fost Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupa poziția a opta la startul turneului, conform acestui indice, la categoria sa de vârstă.