• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Campionul mondial Eugen Matveiciuc ar putea să reprezinte o altă țară

Campionul mondial Eugen Matveiciuc ar putea să reprezinte o altă țară

There are no translations available.

Campionul mondial la judo (cadeți) Eugen Matveiciuc (81 kg) a primit invitația de a fi legitimat la un club de peste hotare în perspectiva de a reprezenta pe viitor pe arena internațională și țara acestuia.

Fiind rugat să confirme sau să infirme faptul ca atare  tânărul performer a dat un răspuns pozitiv. ”Este adevărat. Am o ofertă foarte tentantă, dar detaliile le poate oferi doar tatăl meu care este concomitent și managerul meu”, a spus Eugen Matveiciuc.  Tătăl său, de asemenea, a confirmat știrea. ”Analizăm oferta care merită toată atenția. În cazul în care o vom accepta-o, atunci Eugen va primi o primă de instalare egală cu 50 mii de euro și va avea un salariu lunar egal cu 5 mii de euro în următorii doi ani indiferent dacă va înregistra sau nu vreo performanță”, a spus domnul Cătălin Matveiciuc, care-i om de afaceri. Potrivit lui, el a investit până în prezent în educația sportivă a fiului (antrenamente, cantonamente, deplasări la turneele internaționale) aproximativ 60 mii de euro.

Solicitat astăzi să comenteze informația despre posibila plecare din țară a lui Eugen Matveiciuc secretarul general al federației naționale de profil, Valeriu Duminică a declarat că aude pentru prima dată despre acest fapt. ”Nu cunosc deocamdată nimic. Știu doar că Eugen poate să fie legitimat de exemplu ca și mine, la trei cluburi de peste hotare, dar dacă va dori să reprezinte o altă țară, atunci va face acest lucru, conform regulamentului internațional, doar cu acordul federației naționale, deoarece noi am investit mult în performanțele sale”.

Eugen Matveiciuc a devenit premiant anul curent la 7 din cele 8 turnee internaționale de cadeți la care a participat. Două dintre ele sunt cele mai importante. La Festivalul Tineretului European de la Gyor (Ungaria) a cucerit medalia de bronz, iar la Mondialele de la Santiago (Chile) a obținut în premieră în istoria judoului moldovenesc titlul de campion mondial.

El urmează să primească de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru acest titlu o primă egală cu 20 mii de lei și va avea anul viitor o bursă de 6 mii de lei lunar. Comitetul Național Olimpic și Sportiv nu a făcut publică remunerarea  ce i se cuvine. Eugen Matveiciuc este elev în clasa a 11-ea la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Primul său antrenor este Mihail Ciudin.

Vom reveni cu detalii.