• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Și în judo se învârt bani grei, dar lupta pentru ei este acerbă

Și în judo se învârt bani grei, dar lupta pentru ei este acerbă

There are no translations available.

Lotul național de judo, însoțit de antrenorul Veaceslav Bacal, a plecat astăzi la Zagreb (Croația) pentru a participa la turneul din seria Grand Prix, care va demara pe 29 septembrie, relatează MOLDPRES.

Din componența echipei moldovene fac parte Denis Vieru (66 kg), Norin Tatarescu (73 kg) și Nicon Zaboroșciuc (81 kg). ”Normal, doresc să am o prestație bună. Să vedem cum va fi în realitate. Problema este că eu încă traversez perioada dificilă de trecere de la categoria de vârstă tineret la cea de seniori, unde-i o altă luptă, un alt ritm”, a declarat în ajunul deplasării pentru Agenție Denis Vieru, campion european en-titre Under-23 anul trecut.

Antrenorul Veaceslav Bacal a declarat pentru mass-media că așteaptă evoluții reușite de la elevii săi. ”Sper să aibă toți evoluții meritorii, dar n-am să dramatizez lucrurilor în cazul în care nu le va ieși totul pe tatami. Turneul de la Zagreb este pentru ei un bun prilej de verificare a forțelor  pentru Campionatul European Under-23 la care vor participa”, a spus tehnicianul.

Campionii în fiecare categorie de greutate vor fi remunerați cu 3.000 de euro. Ocupanții locurilor doi vor primi câte 1.500 de euro, iar judocanii clasați pe locurile trei vor prim câte 1.000 de euro.

Cea mai mare performanță în istoria judoului moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care în 1999 a devenit vice-campion mondial la categoria semigrea.