• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Lotul național de judo a plecat într-un cantonament în Japonia

Lotul național de judo a plecat într-un cantonament în Japonia

There are no translations available.

Echipa națională de judo masculin s-a deplasat astăzi în Japonia pentru a efectua până pe 1 decembrie un cantonament, relatează MOLDPRES.

Din lotul moldovean fac parte Dorin Goțonoagă, proaspăt campion european Under-23, Denis Vieru, campion european Under-21 anul trecut, Eugen Matveiciuc, campion mondial de cadeți anul curent, Nicon Zaboroșciuc, premiant al Campionatului European de tineret.

Cheltuielile legate de deplasare sunt suportate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Din contul sponsorilor în componența delegației au fost incluși Petru Pelivan, Ion Nacu, Bogdan Jizdan și Alexandru Munteanu.

Antrenamentele vor fi supravegheate de  secretarul general al Federației Moldovenești de Judo, Valeriu Duminică. ”Plecăm ca să ne ridicăm măiestria sportivă în patria judoului. La încheierea cantonamentului vom participa la turneul Grand Slam de la Tokyo (1-3 decembrie). Pentru că ne-am aflat în criză de timp  n-am reușit să organizăm conferința de presă consacrată victoriei repurtată de Dorin Goțonoagă la finele săptămânii trecută la Campionatul European”, a declarat oficialul astăzi pentru Agenție.

Antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal n-a făcut deplasarea din motive personale. ”Am o problemă pe care trebuie să o rezolv”, a spus el. Potrivit lui, încă doi judocani trebuiau să revină acasă cu medalii de la recentele Europene de la Podgorica (Muntenegru”. ”Atât Nicon Zaboroșciuc, cât și Denis Vieru erau obligați să obțină bronzul, dar au ratat șansele avute”, a opinat el.

Bilanțul evoluțiilor judocanilor moldoveni  pe arena internațională anul curent va fi făcut pe 18 decembrie.

Cei mai buni judocani moldoveni în perioada sovietică au fost Valentin Guțu (vice-campion european) și Gheorghe Cotic (medaliat cu bronz la Europene), ambii campioni ai Uniunii Sovietice la sambo. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vice-campion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, Sergiu Toma a devenit premiant la Europene și Mondiale, iar Nicolae Belocosov, Marcel Trudov și  Andrei Golban au devenit medaliați la Europene.