• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ivan Danilov a demonstrat un gest de fair-play aplaudat la campionatul național de tenis de masă

Ivan Danilov a demonstrat un gest de fair-play aplaudat la campionatul național de tenis de masă

There are no translations available.

Jucătorul echipei din Bălți, Ivan Danilov a demonstrat în week end un gest exemplar de sportivitate, de fair-play în etapa finală a campionatului național de tenis de masă pe echipe, aplaudat de toată lumea prezentă la sala Universității de Stat din Moldova,  relatează MOLDPRES.

Echipa sa conducea cu scorul 1-0 după partida Aleksei Sarmatov – Denis Țerna în meciul  final disputat cu formația Flumedfarm Chișinău.

În cea de-a doua partidă din cadrul întâlnirii Ivan Danilov juca cu Igor Ni  pe care-l învingea cu 2-0 după primele două seturi și conducea cu 10-9 în cel de-al treilea set decisiv. Mingea trimisă de Igor Ni în timpul unui atac a atins abia-abia vizibil colțul mesei, dar arbitrul n-a observat acest lucru și i-a acordat punctul decisiv, victorios lui Ivan Danilov. Igor Ni, de asemenea, n-a observat ricoșeul, și s-a îndreptat spre Ivan Danilov pentru a-l felicita cu ocazia victoriei obținută, dar membrii echipei sale au sesizat momentan greșeala comisă de arbitru și au solicitat punct în favoarea coechipierului. Ivan Danilov le-a dat dreptate și a cerut continuarea jocului.

După scorul 10-10 pe tabela de marcaj Igor Ni a reușit să-l  învingă pe Ivan Danilov în prelungirile dictate și în următoarele două seturi,  stabilind egalitatea (1-1) în confruntare. Au urmat două victorii ale echipei bălțene și două ale formației chișinăuiene și meciul al șaptelea, decisiv, pentru titlul de campioană disputat de Igor Ni cu Veniamin Dubrovin. Cu scorul 3-0 a învins Ni, care a stabilit astfel și rezultatul  final al acestei întâlniri tensionante,  4-3 pentru Flumedafarm, care și-a adjudecat,  în premieră, titlul de campioană.

În prima etapă a turneului echipa din Bălți a învins-o pe Flumedafrm cu scorul 4-3, în a doua a cedat cu scorul  1-4.

În componența  campioanei au mai evoluat Maxim Zorchin, Igor Bobeică și Igor Bectaș.  ”Ivan Danilov ar fi putut contesta sesizarea echipei chișinăuiene, apelînd la decizia arbitrului de scaun. S-ar fi iscat, în asemenea caz, un scandal inutil. Ivan Danilov a dat, însă, dovadă de onestitate exemplară, că este un sportiv în sensul adevărat al cuvântului și conflictul a fost evitat”, astfel a comentat faptul pentru Agenție arbitrul principal al campionatului, Natalia Smirnova.

Locul trei i-a revenit echipei Playa Chișinău. La campionat au participat 11 echipe.

Ivan Danilov este maestru al sportului,  elev al Școlii specializate din Dubăsari, absolvent al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, multiplu premiant al campionatelor naționale. În prezent mai este legitimat și la Clubul Sportiv din Focșani (România). Ivan Danilov este unul dintre pretendenții la trofeul Fair-play, care ar putea fi oferit anul curent de federația națională de profil, Asociația Presei Sportive din Moldova.

În imagine: echipele premiante