• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Veaceslav Manolachi a fost ales președinte al Federației Sportului Universitar din Moldova

Veaceslav Manolachi a fost ales președinte al Federației Sportului Universitar din Moldova

There are no translations available.

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Veaceslav Manolachi a fost ales ieri președinte al Federației Sportului Universitar din Moldova (FSUM), transmite MOLDPRES.

”Sunt onorat de încrederea acordată. Mă voi strădui s-o îndreptățesc prin fapte concrete, frumoase. În primul rând, am să fac tot posibilul să se desfășoare la un nivel organizatoric mai înalt tradiționalele Spartachiade al instituțiilor de învățământ superior din țară, să li se facă publicitatea ce o merită, dacă dorim să fim în pas cu timpul, exigențele înaintate. Am în vedere, popularitatea de care se bucură sportul universitar în lume, atenția ce i se acordă. Dar, mai întâi de toate urmează să rezolv în regim de urgență o problemă foarte delicată. Am preluat federația cu o datorie de aproximativ 400 mii de euro. Cum este posibil de achitat, ce se poate de făcut legitim în acest context? Asta-i întrebarea care mă frământă acum”, a declarat pentru Agenție noul președinte al FSUM.

Veaceslav Manolachi este rector al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport. Anul trecut i-a fost conferit în Marea Britanie titlul ”Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”. Este Doctor Honoris Causa al Universităților din Almaty (Kazahstan), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), București, Galați (România), Seul (Coreea de Sud), Sankt Petersburg (Rusia). În 2014 Uniunea Academică din Oxford i-a înmânat ordinul ”Nume în știință Socrates”. Distincția oferită constituie o premieră în istoria învățământului superior din țară. Veaceslav Manolachi mai este maestru al sportului la sambo, judo, Antrenor Emerit, președinte onorific al Federației Moldovenești de Judo, academician.