• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Eugen Matveiciuc a debutat cu o victorie la turneele din seria World Judo Tour

Eugen Matveiciuc a debutat cu o victorie la turneele din seria World Judo Tour

There are no translations available.

Campionul mondial de cadeți Eugen Matveiciuc (90 kg) a debutat ieri cu o victorie la turneul din seria World Judo Tour, desfășurat la Tokyo (Japonia), relatează MOLDPRES.
El l-a învins în primul meci disputat pe Said Zhambekov din Federația Rusă. În următoarea partidă, însă, a fost învins de Ushungi Margiani (Georgia) și a fost eliminat din concurs.
Coechipierii Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme, au suferit înfrângeri în primul tur, părăsind turneul.
Anterior Ion Nacu (73 kg) a obținut două victorii, iar în etapa a treia preliminarilor a fost învins. Denis Vieru (66 kg) a suferit eșec în meciul inaugural.
Eugen Matveiciuc este campion mondial de cadeți la categoria de greutate până la 81 kilograme. El a concurat la turneul de la Tokyo în cea de 90 kg, deoarece conform regulamentului, fiecare țară are dreptul să prezinte doi sportivi în fiecare greutate, iar coechipierii Dorin Goțonoagă, campion european Under-23, și Nicon Zaboroșciuc, premiant la Europenele Under-21, sunt mai experimentați.
Lotul național de judo a participat la turneu după un cantonament de aproximativ 20 de zile efectuat în Japonia cu suportul Federației naționale și Ambasadei acestei țări la Chișinău. La acest concurs au evoluat 446 sportivi din 65 de țări.