• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Chris Froome a picat un test antidoping în Turul Spaniei

Chris Froome a picat un test antidoping în Turul Spaniei

There are no translations available.

Chris Froome (32 de ani) ar putea rămâne fără titlul câştigat în Vuelta 2017 şi s-ar putea alege cu o suspendare drastică, după ce a picat un test antidoping efectuat pe 20 septembrie. Potrivit The Guardian, în proba de urină a celui mai bun ciclist al ultimilor ani a fost depistată o cantitate de salbutamol, medicament folosit împotriva astmului, de două ori mai mare decât cea admisă!

Câştigător de patru ori al Turului Franţei şi învingător în Turul Spaniei din acest an, liderul echipei Sky foloseşte de mai mult timp salbutamol, o substanţă care-l ajută să ţină în frâu problemele provocate de astm. Pe 20 septembrie, însă, Federaţia Internaţională de Ciclism l-a notificat pe englez că în una dintre probele oferite în Turul Spaniei substanta de salbutamol era de două ori mai mare decât cele 1.000 de nanograme permise.

Potrivit sursei citate, Froome şi avocaţii săi încearcă să conteste rezultatul primei probe, dar, dacă nu va avea succes, britanicul va rămâne fără Turul Spaniei câştigat în 2017, iar cariera impresionantă i s-ar putea prăbuşi. În 2007, Alessandro Petacchi a fost depistat pozitiv cu salbutamol, iar pedeapsa primită de ciclistul italian a fost de un an de suspendare. În cazul în care UCI va fi la fel de drastică, Froome va rata atât Giro 2018, cât şi următoarea ediţie a Turului Franţei, în care îşi propunea să câştige al cincilea tricou galben al carierei.