• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Federația Moldovenească de Judo a omagiat laureații sezonului

Federația Moldovenească de Judo a omagiat laureații sezonului

There are no translations available.

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Judo a omagiat, în week-end, laureații anului sportiv 2017, relatează MOLDPRES.

Conform experților, locurile 1-2 au fost împărțite de Dorin Goțonoagă, campion european Under-23, și Eugen Matveicuc, campion mondial de cadeți, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. ”Voi face tot posibilul ca să obțin rezultate bune și în 2018”, a declarat la festivitatea de premiere Eugen Matveiciuc. ”Am muncit cu el de la grădiniță și până la devenirea lui maestru al judoului exact 10 ani”, a subliniat în alocuțiunea sa primul antrenor al tânărului performer Mihail Ciudin.

Top-10 alcătuit de federație are în descreștere următoarea configurație: locul 3 – Nicon Zaboroșciuc, 4 - Denis Vieru, 5 - Ion Nacu, 6 - Cornel Andrieș, 7 - Petru Pelivan, 8 - Norin Tatarescu, 9 - Adil Osmanov și 10 - Ilie Dorofeev. Toți laureații au fost decorați cu diplomă și au intrat în posesia unor prime care nu au fost făcute publice. Antrenorilor le-au fost înmânate, de asemenea, trofee și premii bănești. ”Sper mult că împreună vom obține succese și mai frumoase anul viitor pe arena internațională”, a declarat președintele de onoare al federației, Veaceslav Manolachi. ”Obiectivul nostru comun este să obținem patru foi de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus președintele în exercițiu al federației Andrei Golban.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov. Nicolae Belocosov, Sergiu Toma.