• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Campionul mondial U-23, Daniel Cataraga a dezvăluit motivul unui insucces

Campionul mondial U-23, Daniel Cataraga a dezvăluit motivul unui insucces

There are no translations available.

Luptătorul de stil greco-roman, Daniel Cataraga, unul dintre pretendenții la titlul ”Cel mai mai bun sportiv moldovean în 2017”, a dezvăluit astăzi pentru mass-media motivul unui insucces din ajunul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), relatează MOLDPRES.

"Nu am făcut categoria la un turneu de calificare pentru Olimpiada de la Rio. Am avut un program sportiv supraîncărcat, am fost și puţin neorganizat și nu mi-au mai ajuns puteri să fac categoria", a declarat performerul care anul curent a fost la un pas de o medalie în premieră în istoria sportului moldovenesc. La Campionatul Mondial de la Paris s-a situat pe locul 5 după ce i-a cedat în semifinală cu scorul 2-4 campionului Frank Staebler (Germania). Până la această fază a turneului i-a surclasat pe Navarro Sanchez (Spania) 9-0, Svilen Plamenov Kostadinov (Bulgaria) 8-0 și Takeshi Izumi (Japonia) 11-1.

La Mondialele Under-23 de la Bydgoszcz (Polonia) a cucerit, în premieră, în istoria luptelor moldovenești de stil greco-roman medalia de aur. Performerul originar din satul Păruceni (Nisporeni) practică acest gen de sport deja timp de 10 ani. A absolvit Liceul municipalcu profil sportiv din Chișinău. ”Eu vroiam la dansuri, îmi plăceau foarte mult. Mama, ca şi orice părinte, vroia să practic dansurile, pentru că luptele sunt dure. Dar am câștigat mai întâi un turneu organizat în sat pentru copii, apoi altul și luptele au avut câștig de cauză până la urmă”, s-a confesionat Daniel Cataraga. Visul, obiectivul său în prezent este să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). ”Vreau, cel puţin să mă calific la Olimpiadă şi să obţin, poate, o medalie. Anii trec, am muncit foarte mult şi trebuie de obţinut ceva mai mult", a subliniat Daniel Cataraga.

El este legitimat la un club din Germania. Cei mai buni zece sportivi moldoveni în 2017 vor deveni cunoscuți în seara zilei la un restaurant din cartierul Botanica.