• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Tenismanul Radu Albot a făcut repetiția la Auckland

Tenismanul Radu Albot a făcut repetiția la Auckland

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a obținut două victorii la turneul din seria ATP de la Auckland (Noua Zeelandă), relatează MOLDPRES.

El i-a învins în calificări pe Brydan Klein (Marea Britanie) în două seturi (2-0) și pe Taro Daniel (Japonia) în trei seturi (2-1).

Astăzi jucătorul moldovean a fost eliminat din concurs în șaisprezecimile de finală de Jiri Vesely (Cehia) cu scorul 2-1, numărul 64 mondial. În primul set Radu Albot a câștigat cu 6-3, a cedat într-al doilea (1-6) și într-al treilea cu 6-7 după un superbreak dramatic (7-9).

Turneul de la Auckland a constituit o ultimă etapă de pregătire către primul turneu de Mare Slam, Australian Open, care va demara pe 15 ianuarie la Melbourne  unde Radu Albot și-a anunțat participarea. El se va încadra în concurs, de asemenea, la faza calificărilor.

Rdau Albot este situat în prezent pe locul 88 în clasamentul mondial. Cea mai bună clasare a sa în topul ATP – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. A câștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 6 din cea Challenger.