• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Rebeja va exercita funcția Secretarului de stat pe problemele tineretului și sportului

Radu Rebeja va exercita funcția Secretarului de stat pe problemele tineretului și sportului

There are no translations available.

Radu Rebeja va exercita cu începere de astăzi funcția Secretarului de stat pe problemele tineretului și sportului, relatează MOLDPRES.

Fiind solicitat de Agenție să comenteze succint instalarea sa în noul post el a declarat că va depune toate eforturile, cunoștințele pentru ca în sport să domine spiritul exigențelor timpului și fair-play-ului. ”Încrederea acordată este o onoare pentru mine, dar și o nouă provocare. Am să fac tot posibilul pentru ca adevărul, sportivitatea, onestitatea să triumfe, să aibă mereu câștig de cauză.  Așa am fost pe terenul de fotbal, așa mă cunoaște lumea și așa îmi doresc să fie și în noua postură”, a declarat oficialul.

Radu Rebeja este născut pe 8 iunie 1973 la Chișinău. S-a lansat în fotbalul de performanță la Zimbru Chișinău pe post de mijlocaș. Pentru precizia paselor expediate partenerilor era supranumit de  suporteri ”Profesorul”.  A jucat în perioada 1991-1999 la clubul din capitală 195 de meciuri și a marcat 43 de goluri. În continuare a evoluat în 52 de partide la Uralan Elista (Federația Rusă, 1999-2000),Saturn Ramenskoie (2001-2003, 82 de meciuri – 1 gol marcat), FC Moscova (2004-2008, 110-3), FC Himki (2008, 8 meciuri). În 2009-2013 a activat în postul de vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal după care a fost responsabil de sport în cabinetul Premierului Chiril Gaburici.

Radu Rebeja a fost mulți ani recordmanul echipei naționale la meciurile jucate pentru ea – 74. El a fost primul fotbalist moldovean  căpitan al unei echipe ruse (FC Moscova, 2004-2007). În 2006 a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean. Căsătorit. Educă împreună cu soția Ecaterina doi băieți-gemeni.