• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Nadia Comăneci, despre scandalul abuzurilor sexuale asupra sportivilor americani

Nadia Comăneci, despre scandalul abuzurilor sexuale asupra sportivilor americani

There are no translations available.

Nadia Comăneci spune că gimnastica din Statele Unite trebuie să aibă parte de "schimbări drastice" după scandalul în care a fost implicată de către fostul medic al lotului, condamnat pentru abuz sexual asupra sportivilor.

Campioanele olimpice Simone Biles şi Aly Raisman au acuzat Federaţia de Gimnastică şi Comitetul Olimpic din S.U.A. că ani de zile au refuzat să reacţioneze la plângerile sportivilor. Consiliul de Gimnastică al SUA a demisionat săptămâna trecută sub presiunea USOC, iar acum au loc investigaţii în interiorul ambelor organizaţii.

"Sunt necesare schimbări drastice în gimnastica din Statele Unite, iar regulile trebuie să fie puse în aplicare pentru siguranţa tuturor sportivilor.", a spus Comăneci, conform Reuters.

Nadia Comaneci spune că vorbeşte din afara fenomenului, fiind o persoană pe care o preocupă siguranţa copiilor.

"Nu pot decât să spun că este nevoie de o schimbare, o schimbare care prioritizează mai întâi siguranţa copiilor", a declarat Comăneci, de nouă ori medaliată la Jocurile Olimpice.

Doctorul Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută la 175 de ani de închisoare pentru abuz sexual asupra gimnastelor din lotul Statelor Unite şi va trebui să facă faţă altor acuzaţii de acest fel, în această săptămână, tot la tribunalul din Michigan.

"Îmi pare atât de rău pentru femeile care au fost abuzate şi le admir curajul de a vorbi. Este important ca toţi cei care au fost abuzaţi de Nassar să obţină dreptatea şi tot sprijinul de care au nevoie. Părinţii ar trebui să ştie că în orice moment copiii lor sunt în siguranţă în orice mediu sportiv", a mai spus spus Comaneci, prima gimnastă medaliată cu 10 în istoria Jocurilor Olimpice, în 1976 la Montreal.