• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Memorialul de handbal masculin ”Anatol Pervanciuc” a desemnat laureații

Memorialul de handbal masculin ”Anatol Pervanciuc” a desemnat laureații

There are no translations available.

A doua ediție a memorialului de handbal masculin ”Anatol Pervanciuc” a desemnat la finele săptămânii trecute, la complexul de sporturi Alexia din capitală, laureații, relatează MOLDPRES.

Câștigătoarea turneului a devenit echipa Olimpus-85 USEFS Chișinău. Aceasta a învins în primul meci disputat cu scorul 31-29 formația HC Odesa (Ucraina). Rezultatul primei reprize (16-12) nu punea la îndoială victoria gazdelor. Însă, sunt consemnate câteva ratări incredibile, iar echipa-oaspete își revine și aproximativ pe la mijlocul rundei a doua pe tabela de marcaj este fixat rezultatul de egalitate 23-23. Cu 10 minte până la fluierul final scorul este 25-25. Cu circa 5 minute până la încheierea meciului scorul este 27-27, după care urmează desprinderea dificilă a gazdelor de presiunea oaspeților și scorul final consemnat 31-29. ”Echipa s-a relaxat nepermis până la fluierul final. Jucătorii au considerat greșit că victoria este deja asigurată, deși mai urmau să joace atent încă minute bune”, a declarat pentru agenție antrenorul secund al echipei, Boris Pogonii.

Potrivit lui, greșeală a fost și libertatea în acțiuni permisă jucătorului odesit Dmytro Kovalenko, care a marcat 16 goluri în acest meci. Cum trebuie de jucat cu formația ucraineană au demonstrat în continuare handbaliștii de la PGU-Kartina Tiraspol. Ei l-au blocat, în primul rând, eficient mereu pe Dmytro Kovalenko și acesta a înscris de data aceasta doar 3 goluri. Meciul s-a încheiat cu scorul 40-27 în favoarea lor, care s-au clasat, grație acestei victorii, pe locul doi.

În partida Olimpus-85 USEFS – PGU-Kartina scorul a oscilat în favoarea fiecărei competitoare în repetate rânduri, dar finalul a aparținut gazdelor, care au învins cu 44-36. Un randament maximal în acțiuni au demonstrat spre sfârșitul ei frații Alexei și Alexandru Pervanciuc, Maxim Șipulin. ”De data aceasta, practic, totul ne-a ieșit, în special, în repriza a doua și în finalul ei”, astfel a comentat rezultatul înregistrat antrenorul-manager al clubului chișinăuian, Leonid Gordievschi.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Alexei Pervanciuc.  Cel mai bun portar a fost declarat Anatol Cobzari, iar cel mai rezultativ handbalist a fost Maxim Șipulin, care a marcat 30 de goluri în cele două partide disputate. Toți laureații sunt legitimați la Olimpus-85 USEFS.

Câștigătoarea primei ediții a turneului, desfășurată anul trecut, a fost formația Politehnica Iași (România). Anatol Pervanciuc a dirijat lucrările de amenajare a mai multor terenuri de handbal în capitală. Complexul modern de sporturi Alexia este, de asemenea, rodul activității sale. S-a stins din viață în urmă cu doi ani. Numele său este purtat de Academia sportului, care activează la acest complex.